Individuell terapi Arendal - gestaltterapi

Individuell terapi

Hva er individuell terapi?

Individuell terapi er en personlig samtale der vi tar opp temaer du er opptatt av i livet ditt. Sammen eksperimenterer, sorterer og setter vi ord på dine opplevelser, følelser og behov. Når du blir mer klar over hvem du er og hvordan du responderer til medmennesker og situasjoner, er det lettere å skape den endringen du ønsker deg.

Når bør man gå i individuell terapi?

Når du opplever vanskelige stunder i livet, kan det være godt å ha noen utenforstående å snakke med. Noen som er god på å hjelpe deg å sortere i dine tanker og følelser. Mennesker som oppsøker meg opplever ofte:

  • kaotiske følelser: depresjon, sorg, sinne, utmattelse, osv…
  • utfordrende relasjoner med partneren, barna, foreldrene, kolleger, osv…
  • vanskelige situasjoner: traumer, skilsmisse, dødsfall, overgang til pensjonisttilværelsen, osv…

Det å gå i individuell terapi kan hjelpe deg å gi ny mening og retning til livet ditt. Ofte føler de som kommer til meg at de står fast inn en blindvei og leter intenst etter å komme seg ut av den uten å lykkes. Når vi utforsker sammen de følelsene og tankene som oppstår i kaoset, forvirringen eller lammelsen, kan det åpne opp for ny innsikt. Når du da ser på hendelsene i livet ditt med et annen perspektiv, dukker det gjerne opp nye valgmuligheter.

Tematikker jeg diskuterer gjerne i terapi: neurodivergence (ADHD, ADD, autisme…), evnerikhet, kjønnsidentitet.

Individuell terapi som selvutvikling

Du behøver ikke være i et vondt sted i livet for å få noe utbytte av å gå i individuell terapi. Gestaltterapi er også et utmerket verktøy for deg som er fornøyd med livet her og nå og som føler et naturlig behov for å jobbe aktivt med din personlig utvikling. Individuell terapi gir deg et trygt rom der du kan være nysgjerrig på hvem du er, hvordan du finner veien din i livet og hva som er viktig for deg.

Vi jobber med å forsterke din selvtillit, din selvfølelse, din indre kraft og din handlekraft slik at du kan trygt være den samme person utad som du er innad.

Det er friheten til å være seg selv. 

Gestaltterapeut Pascale Coutanceau kan møte deg til individuell terapi i lokalene i Arendal, eller via telefon eller internett når det passer deg best. Du kan derfor få innspill og hjelp når det passer deg, der du er. Bestill time nå!