Gestaltterapeut Molde

Du trenger ikke lenger møte opp fysisk for å snakke med din gestaltterapeut i Molde. Nå kan du også få samtale med meg via skjermmøte (enkel oppkopling), på mobil og via tekstmeldinger. Slik situasjonen er i landet akkurat nå er det godt å kunne snakke med noen – uten å måtte reise dit. Du er velkommen til å treffe meg ansikt til ansikt – på skjermen.

Det er godt å få veiledning og terapi gjennom en samtale med en gestaltterapeut når du er i Molde, selv om man ikke møtes fysisk. Du kan få  støtte til å både takle andre mennesker og deg selv. Noen ganger er det relasjoner med et annet menneske som oppleves vanskelig, og andre ganger relasjonen med seg selv.

Terapi på nett eller telefon passer godt til deg i Molde som :

 • Har en travel hverdag
 • Ønsker en terapeut som ikke holder til i ditt lokalområde
 • Bor et sted der tilgang til en veileder/psykoterapeut er begrenset
 • Ønsker å kunne møte terapeuten din også de dagene du orker ikke gå ut av huset 
 • Vil begrense fysisk kontakt med andre på grunn av den nåværende helsesituasjonen i Norge

Her får du faglig hjelp til å finne ut av valg, ønsker og tanker. Du får hjelp til å takle utfordringer, og veiledning til å takle de vanskelige følelsene i livet. 

Du kan treffe meg på skjermmøte, i telefon og også via tekstmeldinger. Her får du individuell gestaltterapi og gestaltcoaching på avstand.

gestaltterapeut Odda Pascale C.

Gestaltterapeut Pascale Coutanceau

Jeg er utdannet gestaltterapeut ved NGI (Norsk Gestaltinstitutt Høyskole i Oslo), og tilbyr blant annet individuell terapi, coaching og parterapi via fysisk møte, skjermmøte og også via korte meldinger på telefonen. Jeg er medlem av  Norsk gestaltterapeutforening (NGF) som kvalitetssikrer medlemmenes tjenester gjennom etiske retningslinjer, et etisk råd og påbud om faglig utvikling/oppdatering. Og jeg bruker krypterte plattformer for våre muntlige og skriftlige samtaler som ivaretar din trygghet og din sikkerhet.

Jeg er født i Frankrike og har bodd i Norge i over 20 år, og har blant annet jobbet som lærer i 15 år. Etter dette utdannet jeg meg i familieterapi på Høgskolen i Bergen, og studerte deretter gestaltterapi ved NGI (Norsk Gestaltinstitutt Høyskole) i Oslo. Oppigjennom årene som terapeut har jeg fått en del erfaring med ulike målgrupper. I 2019 og 2020 tok jeg flere kurs i «giftedness», og er nå også én av de få psykoterapeuter i Norge som er spesialisert på å hjelpe deg som er evnerik (lenke til min side om det å være evnerik?).

Målet mitt som terapeut er å bidra til bedre psykisk helse og livskvalitet. Jeg ønsker å leve i en verden der mennesker lever mer i samsvar med seg selv, andre og omgivelsene sine. Jeg har erfart at det å lytte, anerkjenne og støtte andre hjelper dem å ha det bedre i livet. Samtidig er det viktig for meg å gi dem nøklene til selvstøtte, slik at de kan være sin egen terapeut etterhvert. Det er ingenting som gir meg mer glede og energi enn å se klienter utfolde seg, oppleve friheten av å være mer seg selv i livet sitt og ta sine egne valg, heller enn å være den de tror andre forventer de skal være.

Selv om jeg bor i Arendal kan jeg nå hjelpe deg godt i Molde. Jeg kan også hjelpe deg om du trenger en gestaltterapeut i Oslo Verden er blitt mye «mindre» etter det store sykdomsbildet som gjør at hele samfunn har være tvunget stengt, og skjermmøter er blitt vanlig. Samtidig er det godt å kunne ha en personlig samtale med noen andre om følelser, utfordringer og personlige begrensninger enn personer du kan bumpe borti der du bor. 

Hvordan er gestaltterapi via skjermmøte?

I dag er det mer og mer vanlig med en legekonsultasjon via skjermmøte, og det blir mer og mer vanlig for terapeuter også. Nå kan jeg hjelpe som gestaltterapeut i Kristiansand for den som bor der, og for deg i Molde når du holder til her. Det er enkelt, tidsbesparende og befriende. 

Kort og godt bestiller du en time, og dermed har du også fått en time som passer din kalender. Timen betales ved bestilling. Du vil få en link tilsendt via epost til et skjermmøte, og du kan bruke din mobil, ditt nettbrett eller din datamaskin til å bli med på samtalen. Det er bare å klikke på lenken på riktig tidspunkt og vente til du blir sluppet inn i det digitale terapirommet (ingen nedlasting av app eller software er nødvendig).

Deretter er det stort sett som et vanlig fysisk samtale der vi utforsker sammen det som skjer i deg og mellom oss. 

Er gestaltterapi for deg i Molde?

Gestalttilnærmingen er en av de mest utbredte retninger innenfor psykoterapi, coaching, parterapi, veiledning, organisasjons- og konfliktarbeid.
 
Det er vanligst å oppsøke en gestaltterapeut når du har det vondt i livet ditt og ønsker en endring. Du kan ønske å endre noe ved deg selv:


 • vonde følelser: angst, sorg, utmattelse, kjedsomhet, emosjonell berg-og-dalbane…
 • dårlig selvbilde: lav selvtillit, dårlig selvfølelse, bedragerfølelse…
 • mangel på mening, mangel på retning, mangel på kontroll
 • psykosomatiske symptomer: for eksempel migrene, vondt i magen, muskelspenning, osv…

Eller å endre en vanskelig situasjon du befinner deg i:

 • Utilfredsstillende relasjoner med andre: samboer, søsken, barn, foreldre, sjef, osv…
 • livskrise: skilsmisse, barna som flytter ut, konflikter på arbeidsplassen, osv…

Det er også vanlig å oppsøke en gestaltterapeut når du har det bra i livet ditt og ønsker å ha det enda bedre ved å tydeliggjøre hvem du er, hva dine drømmer er, hvordan du kan oppnå dem, osv… «Kjenn deg selv», stod det på orakeltemplet i Delfi. Gestaltterapi er et utmerket selvutviklingsverktøy. Også i parterapi.

Gestalt benyttes i økende grad av ledere i privat og offentlig sektor. Mange av disse kommer til oss med mål om å bli bedre ledere og medarbeidere. Gestaltterapeut Voss.

Hva er gestaltterapi?

Gestaltterapi er en tilnærming innenfor psykoterapiretningen, på lik linje med psykoanalyse eller kognitiv terapi. 

Det er en form for samtaleterapi som hjelper deg å utvikle bevissthet og forståelse for dine følelser, behov, tanker og reaksjonsmønstre. Det legges vekt på å styrke din handlekraft, selvfølelse og selvstøtte. I motsetning til andre former for terapi som er mer medisinsk orientert og som baserer seg på diagnostikk.

På den måten kan vi si at gestaltterapi er en humanistisk og helhetlig terapiform hvis mål er å bidra til bedre psykisk helse samt bedre livskvalitet. Helhetlig fordi vi tar i betraktning hele personen under behandlingen: kropp, følelser og tanker.

Gestaltterapirommet er en utviklingsarena der du kan føle deg trygg nok til å utforske utrygge tanker, følelser eller situasjoner som du ønsker å endre. For et vellykket terapeutisk samarbeid er det viktig at både du har lyst til å engasjere deg i et terapiforløp og at jeg har tro på min egen metode – og det har jeg! Sammen kan vi skape tryggheten og tilliten som trengs for å støtte deg i din utvikling. Behandlingen tar alltid utgangspunkt i det som opptar deg der og da når vi møtes.

Gestaltterapeuter i Norge kan bli medlem i NGF, Norsk gestalterapeutforening, som sikrer deres  oppdatering og utvikling innenfor gestalt. Du vet at terapeuten din er med i NGF ved at de omtaler seg selv som Gestaltterapeut MNGF. Dette er en viktig kvalitetssikring for deg som klient. 

Jeg ser frem til å høre fra deg i Molde. Bestill time hos meg nå: Velg datoen og klokkeslettet som passer deg så møtes vi snart.